Extensie om foto’s Instagram op Twitter te bekijken

Het is niet langer mogelijk om op Twitter.com foto's van Instagram te bekijken. Afgelopen week liet Kevin Systrom, de topman van Instagram in een verklaring weten graag te zien dat gebruikers foto's bekijken op de website van het platform zelf in plaats van op Twitter nadat begin vorige maand door Instagram webprofielen werden geïntroduceerd.

Omdat Instagram gestopt is met ondersteunen van Twitter Cards kunnen foto's niet meer direct op Twitter worden bekeken en moet er worden doorgeklikt naar Instagram, op deze manier hoopt het bedrijf dan meer verkeer te genereren. Het was eerst altijd zo dat foto's afkomstig van Instagram op Twitter bekeken konden worden door een bericht uit te klappen en tevens werden de foto's toegevoegd aan de galerij van de gebruiker. Nu worden alleen nog maar links naar de foto's op de website van Instagram geplaatst.

Extensie

Voor degene die toch graag foto's van Instagram direct op Twitter.com willen bekijken is er een oplossing in de vorm van een extensie voor browser Google Chrome. De extensie genaamd InstaTwit zorgt na installatie dat zodra je een bericht met een link naar een foto open klikt de foto direct in beeld komt. De extensie kan hier gedownload worden en heeft verder geen instellingen, mogelijk volgt er in de toekomst nog een versie voor Firefox.

Lees meer over: , ,