Extensie Google Chrome om berichten Google+ te vertalen

Google+ heeft geen mogelijkheid om berichten in een andere taal te vertalen maar dit is wel een veelgevraagde functionaliteit. Om dit probleem te tackelen is er een extensie uitgebracht voor Google Chrome om zodoende eenvoudig berichten in een andere taal te vertalen met behulp van Google Translate. Na het installeren van de extensie wordt er naast elk bericht en naast elke reactie op het sociale netwerk een link 'Vertalen' geplaatst.

Vertaling

Na het klikken op de link wordt het bericht direct vertaald en voorzien van een gele achtergrond. De link 'Vertalen' onder het bericht zelf wordt dan gewijzigd naar 'Origineel weergeven' om zodoende na vertalen ook weer de originele tekst te kunnen bekijken.

Instellingen

Standaard zal Nederlands als basis gebruikt worden maar door naar de opties van de extensie te gaan kan dit worden gewijzigd evenals de achtergrondkleur van vertaalde tekst.

Installeren

De extensie is hier te vinden. Let wel op dat de extensie nog experimenteel is terwijl Google zoekt naar de beste manier om deze functionaliteit toe te voegen aan Google+.

Lees meer over: , ,