Extensie Chrome: Google Shortcuts

Wie een Google account heeft en met regelmaat diverse producten van Google gebruikt zal ongetwijfeld een aantal snelkoppelingen, of bladwijzers ingesteld hebben. Daar speelt de extensie genaamd Google Shortcuts handig op in. Na het installeren van de extensie komt er een knop op de werkbalk te staan met, zodra je hierop een klikt een reeks snelkoppelingen naar diverse producten van Google.

Direct na het installeren van de extensie komt er een venster in beeld waarin je zelf kunt bepalen van welke producten je snelkoppelingen wilt gebruiken evenals de volgorde. Qua weergave bepaal je of de snelkoppelingen horizontaal of verticaal weergeven moeten worden met eventueel labels achter de iconen. Standaard zijn de iconen 16 x 16 maar als dit te klein is kan dit in de instellingen aangepast worden. In totaal bevat de extensie meer dan 140 snelkoppelingen, tevens is er ondersteuning voor Google Apps.

De extensie is gebaseerd op een Firefox add-on van dezelfde ontwikkelaar. De extensie voor Google Chrome is hier te vinden en de add-on voor Firefox download je hier.

Bedankt Carlos Jeurissen voor de tip!