Experiment Trending Topics op mobiele website Facebook

Facebook introduceerde in juni hashtags die werken op een vergelijkbare manier als op sociale netwerken als Twitter en Google+. Begin afgelopen maand kwamen de hashtags ook beschikbaar in de mobiele website van het sociale netwerk. Tegelijk met de introductie van hashtags werd aangekondigd dat op korte termijn trending topics zouden gaan volgen en Facebook is nu zover om met deze trending topics te experimenteren.

In eerste instantie komen de trending topics beschikbaar voor een kleine gebruikers Amerikaanse gebruikers van de mobiele website m.facebook.com. Zoals hieronder te zien in de screenshots wordt er een enkele trending topic bovenaan het nieuwsoverzicht getoond, maximaal kunnen dit drie trending topics zijn. Tevens wordt de populariteit aangegeven middels pijlen (groen, rood) op een vergelijkbare manier als Google+ doet.

Het klikken op een trending topic levert berichten op van vrienden over het betreffende onderwerp plus reacties en berichten van gebruikers waarmee geen connectie bestaat.

facebook_trending_topics

Lees meer over: ,