Experiment Google verbergt URL’s van websites in zoekresultaten

Experiment Google verbergt URL’s van websites in zoekresultaten

In een nieuw gespot experiment van Google worden volledige URL's van zoekresultaten niet langer gebruikt maar worden alleen domeinnamen of namen van websites getoond. In 2011 werd er al een vergelijkbaar experiment gespot en eerder dit jaar werd er nog een experiment gespot waarbij de adressen van websites volledig werden verborgen.

Zoals in de screenshot hieronder is te zien wordt bij het eerste zoekresultaat over The Walking Dead alleen het domein amctv.com geplaatst, bij het tweede en derde zoekresultaat is alleen de naam van de betreffende website te zien (IMDb en Wikipedia).

google_zoekresultaten_url_1

Hoewel het de interface overzichtelijker maakt is het in sommige gevallen ook lastiger om zoekresultaten te onderscheiden zoals hieronder in de screenshot. In dit geval staat bij elk zoekresultaat alleen de naam Facebook. Het is dan niet duidelijk waar de links precies naar toe gaan en het maakt het lastiger om URL's te delen. Het was al zo dat in diverse gevallen de URL al niet wordt geplaatst bij een resultaat maar in plaats daarvan een kruimelspoor.

google_zoekresultaten_url_2