Experiment Google toont extra informatie naast zoekresultaten

Google test momenteel een nieuwe feature genaamd Sources gespot door Cyrus Shepard. Wat de zoekmachine doet is in het geval van bepaalde zoekopdrachten aanvullende informatie tonen direct naast de zoekresultaten aan de rechterkant.

Rihanna

In een screenshot hieronder is te zien dat er gezocht is naar Rihanna. Google toont vervolgens aan de rechterkant een blok met daarin een foto, een korte tekst afkomstig van Wikipedia en aanvullende gegevens zoals haar geboortedatum, moeder, vader, en echte naam. Eronder een overzicht van recente nummers en links naar andere artiesten.

Twitter

In een tweede screenshot is te zien hoe er gezocht is naar Twitter. Opnieuw informatie van Wikipedia maar in dit geval het adres van het hoofdkantoor, een logo en de naam van de CEO. Cyrus geeft aan dat het logo verwijst naar een andere website dan Twitter en merkt tevens de vermelding 'Sign In' op achter Name waar niet op geklikt kan worden.

Screenshots

Naarmate Google zoals aangekondigd vaker advertenties gaat plaatsen onder de zoekresultaten in plaats van aan de rechterkant komt er dus meer ruimte vrij voor dit soort toevoegingen. De screenshots hieronder, klik om een vergroting te bekijken.