Experiment Bing opent zoekresultaten telkens in nieuw tabblad

Bing heeft in de afgelopen dagen een nieuwe feature getest op de homepage die niet bij alle gebruikers van de zoekmachine in goede aarde viel. Gebruikers die deel uitmaakte van de test kregen namelijk een hoop nieuwe tabbladen erbij zodra ze de zoekmachine gebruikte want wat er gebeurde was dat na het typen van een zoekopdracht telkens de pagina met resultaten werden geopend in een nieuw tabblad. In het geval dat browser Safari werd gebruikt opende de resultaten telkens in een nieuw venster.

Het resultaat van de test was dat diverse gebruikers gingen klagen op Twitter waarvan sommige dachten dat het simpelweg om een bug op de homepage van de zoekmachine ging. Uiteindelijk was Microsoft verstandig en besloot om het experiment geheel stop te zetten, "We heard the feedback, and we're disabling the feature now" aldus Microsoft.

Naast het automatisch openen van zoekresultaten in een nieuw tabblad zoals nu getest werd is het al wel langer mogelijk om in de instellingen van de zoekmachine een optie aan te zetten waardoor na het klikken op een zoekresultaat de website wordt geopend in een nieuw tabblad. Google heeft dezelfde mogelijkheid in de instellingen staan.

Lees meer over: ,