Eric Schmidt van Google binnenkort naar Noord-Korea

Eric SchmidtEric Schmidt van Google zal binnenkort seen bezoek gaan brengen aan Noord-Korea onder begleiding van Bill Richardson, voormalig gouverneur van de Amerikaanse staat New Mexico. Dit bericht is afkomstig van twee menen bekend met de reis die anoniem wilde blijven omdat het bezoek aan het land nog niet officieel is aangekondigd.

In het geval dat Eric Schmidt daadwerkelijk naar Noord-Korea af zal reizen dan zal hij de eerste bestuurslid van Google zijn die het zeer gesloten land zal gaan bezoeken.

Inwoners van Noord-Korea hebben geen toegang tot het wereldwijde web maar in plaats daarvan is er een landelijk publiek Intranet genaamd Kwangmyong. Noord-Koreanen hebben op deze manier toegang tot landelijk nieuws, e-mail en gecensureerde informatie van een beperkt aantal buitenlandse websites. Noord-Korea doet verder praktisch geen zaken met bedrijven in de Verenigde Staten. Het is op dit moment nog niet duidelijk wie Schmidt en Richardson zullen gaan ontmoeten tijdens de reis en wat verder precies de bedoeling is. Mogelijk zou de reis naar het land begin volgende maand al plaatsvinden.

Lees meer over: ,