Eric Schmidt krijgt loonsverhoging van 125 miljoen procent

De Voormalig CEO van Google, Eric Schmidt heeft een loonsverhoging van 125 miljoen procent gekregen. Dit komt omdat Schmidt voorheen als CEO 1 dollar per jaar verdiende en in zijn nieuwe positie gaat hij 1.25 miljoen dollar verdienen, en dit bedrag kan nog eens vervijfvoudigen door bonussen. De loonsverhoging blijkt uit documenten die Google heeft overhandigd aan Amerikaanse financiële toezichthouder SEC.

Eén van de oprichters van Google, Larry Page nam op 4 april het stokje over van Eric Schmidt als als bestuursvoorzitter van Google. Schmidt richt zich nu als uitvoerend directeur op deals met partners, klanten en overheidsprojecten. Tevens is hij op de achtergrond aanwezig als adviseur voor Larry en Sergey.

Aandelen

Buiten zijn salaris om is Schmidt in het bezit van 9.2 miljoen aandelen goed voor een waarde van iets meer dan 5 miljard dollar wat hij mogelijk moet verkopen. Geruchten gaan namelijk dat Schmidt op de lijst staat om minister van Economische Zaken onder president Obama te worden. Gisteren was er hierover nog het bericht dat als hij deze baan zou aannemen hij mogelijk zijn aandelen moet verkopen om niet in een belangenconflict terecht te komen. In dat geval moet hij binnen 90 dagen zijn aandelen zien kwijt te raken.

Lees meer over: