Er was een mondelinge overeenkomst tussen Twitter en Instagram

instagramVlak nadat Facebook Instagram overnam voor een bedrag van 1 miljard dollar was er het bericht dat Jack Dorsey, de medeoprichter van Twitter al een poging had gedaan om Instagram over te nemen, een poging die uiteindelijk niet succesvol was. Nu blijkt uit een nieuw bericht van The New York Times op basis van enkele anonieme bronnen dat Twitter en Instagram in maart al tot een mondelinge overeenkomst waren gekomen betreffende een overname ter waarde van 525 miljoen dollar, een bedrag dat gedeeltelijk bestond uit geld en gedeeltelijk bestond uit aandelen.

Het was echter eind maart toen de bedenker van Instagram, Kevin Systrom aangaf aan Twitter dat de deal niet doorging en dat het bedrijf onafhankelijk wilde blijven. Het duurde vervolgens slechts drie weken toen het nieuws kwam dat Facebook de fotoapplicatie had overgenomen voor 1 miljard dollar. Detail hierbij is dat Systrom in augustus onder ede verklaarde dat er geen andere partijen geïnteresseerd waren in een overname van Instagram. Vanwege het feit dat het aandeel Facebook al snel kelderde na de beursgang eind mei kwam de overnameprijs uiteindelijk uit op een bedrag van 715 miljoen dollar.

Inmiddels gaat Twitter zelf de concurrentie aan met Instagram wat betreft foto's. Afgelopen week werden er diverse fotofilters toegevoegd aan de mobiele applicaties van Twitter.

Lees meer over: , ,