Enkele verbeteringen Google Nieuws

Google heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd op de Amerikaanse homepage van Google Nieuws. Elk cluster met soortgelijke artikelen op de homepage kan uitgeklapt worden waarna er een reeks bijbehorende video's en foto's in beeld komen. Tevens komen er dan andere artikelen over hetzelfde nieuws tevoorschijn plus knoppen om het bovenste artikel te delen. De standaard weergave staat nu ingesteld op 'One Column' maar er kan overgeschakeld worden naar de weergave 'Two Column'.

Opties

In de opties is er een mogelijkheid toegevoegd om blogs en persberichten vaker, minder vaak of helemaal niet meer te tonen. Tevens is er hier een optie bijgekomen waarmee ingesteld kan worden dat Google Nieuws elke 15 minuten wordt ververst.

Mobiel

Als laatste er een nieuwe functie toegevoegd aan de mobiele van Google Nieuws voor gebruikers in de Verenigde Staten. Het gaat om "News near you" waarmee relevante nieuwsberichten worden getoond uit de stad waar je op dat moment bent. Het is hiervoor uiteraard wel vereist om je locatie te delen zodat Google Nieuws kan bepalen.

Lees meer over: ,