Enkele features Google+ voor bedrijven

Al enige tijd is Google+ beschikbaar voor Google Apps klanten, gebruikers kunnen zodoende een eigen profiel aanmaken. Google+ kan binnen een bedrijf als een soort intranet een goede toevoeging zijn met oog op Hangouts, aankondigingen, etc. en daarom heeft Google enkele features doorgevoerd die specifiek zijn gericht op bedrijven.

In de afgelopen maanden is er samengewerkt met onder meer de bedrijven Kaplan en Banshee Wines die Google+ intern hebben ingezet. Op basis van feedback zijn er een aantal features doorgevoerd voor alle gebruikers van Google Apps die gratis gebruikt kunnen worden gedurende de preview periode tot eind 2013. Als eerste gaat het om een belangrijke optie en dat is het kunnen aangeven bij een bericht dat deze niet met de buitenwereld gedeeld mag worden maar altijd binnen de organisatie moet blijven.

Een bericht waarvoor deze optie is aangevinkt kan dus nooit door een gebruiker worden gedeeld met de buitenwereld. Zonder de optie aan te vinken kan een bericht eventueel wel met bijvoorbeeld iedereen of specifieke personen buiten de organisatie gedeeld worden.

Aanvullend op het alleen delen van berichten binnen een organisatie kunnen beheerders van Google Apps instellen dat deze optie altijd aangevinkt is voor berichten om te voorkomen dat iemand per ongeluk wel een bericht met de buitenwereld deelt. Het is echter wel zo dat een gebruiker per bericht deze algemene instellingen kan overschrijven door de optie uit te zetten. Ditzelfde kan ingesteld worden door beheerders voor Hangouts zodat mensen buiten de organisatie standaard niet kunnen deelnemen aan een Hangout. Ook kan er bepaald worden of het starten van Hangouts On Air is toegestaan of niet.

Eerder al aangekondigd kunnen Hangouts direct worden gestart vanuit Gmail en is het ook mogelijk om binnen een Hangout met collega's een document te openen om hier vervolgens samen aan te werken. Hangout kunnen ook ingepland en geopend worden binnen Google Agenda. Tot eind 2013 zullen er door Google nog meer features toegevoegd worden aan het sociale netwerk die specifiek zijn gericht op bedrijven.

Lees meer over: ,