Enkele details over Project Glass van Google

Project Glass Vorig jaar april kondigde Google een nieuwe augmented reality bril aan onder de noemer Project Glass en in juni was er tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O een spectaculaire demonstratie van de eigen ontwikkelde bril met parachutisten.

Ook vorig jaar juni kondigde het bedrijf ook aan dat ontwikkelaars zich konden inschrijven om een prototype van de bril begin dit jaar te ontvangen, geïnteresseerde ontwikkelaars moesten hier dan wel 1500 dollar voor betalen. De ontwikkeling van de bril loopt ondertussen nog steeds door en de leider van het project, Babak Parviz heeft nu aanvullende informatie over de Google bril gedeeld in een interview met IEEE Spectrum.

In het interview laat Parviz weten dat er in ieder geval een API zal gaan komen voor ontwikkelaars en dat het bedrijf bezig is met het integreren van telefoonfunctionaliteit. Ook noemde Parviz e-mail en agenda features en gaf hij aan dat er geen plannen zijn om op een bepaalde manier advertenties te integreren in de bril. In de toekomst zou ook Google Now geïntegreerd kunnen gaan worden. Het is niet duidelijk hoeveel ontwikkelaars zich hebben ingeschreven voor de bril maar dit zouden er rond de 2000 tot mogelijk 3000 zijn.

Het volledige interview met Babak Parviz lees je hier op de website van IEEE Spectrum.

Lees meer over: ,