Emoji-tekens in mobiele zoekresultaten Google

Een nieuwe manier om op te vallen met een website in de zoekresultaten is ontdekt door het Duitse bedrijf Uwe Tippmann. Zij kwamen er namelijk achter dat je emoji-tekens kunt toevoegen aan de titel van een pagina en omdat iOS-apparaten deze Japanse emoticons ondersteunen zal dit vervolgens dus te zien zijn in de mobiele zoekresultaten van Google waardoor de vermelding van de pagina meer zal opvallen dan de rest. Dit werkt alleen op een iPhone, iPad en iPod Touch zodra je gaat zoeken met Google, ongetwijfeld dat over niet al te lange tijd Google zal besluiten om deze iconen niet meer te ondersteunen.

Inschakelen

Het emoji-toetsenbord is standaard in iOS sinds versie 5. Heb je een iOS-apparaat dan kan het inschakelen van de emoji's op de volgende manier. Ga naar de instellingen en kies vervolgens Toetsenbord. Kies daarna Internationale versies en druk op 'Voeg toetsenbord toe'. In de lijst die opent zoek dan Emoji op en voeg het toetsenbord toe.

Als je nu een nieuw bericht maakt druk dan links naast de spatiebalk op het wereldbolletje om de iconen in te voegen. Naast Smiley's heb je ook huisjes, auto's, dieren, bloemen en nog veel meer verschillende iconen. De tekens kunnen gebruikt worden in bijvoorbeeld mailberichten mits de ontvanger zijn e-mail ook op een iOS-apparaat bekijkt.

Lees meer over: , ,