Embedded Tweets en nieuwe knoppen van Twitter

Naast de introductie van de nieuwe versie en pagina's specifiek voor merken is er nog meer nieuws rondom Twitter. De microblogdienst heeft een nieuwe en makkelijkere manier geïntroduceerd om tweets in te sluiten op een website door simpelweg een stukje code te kopiëren en te plakken. Een tweet die op deze manier is geplaatst in bijvoorbeeld een artikel bevat een knop om de auteur direct te volgen, een knop om direct te reageren, een knop om het bericht te retweeten en een knop om het bericht te markeren als favoriet.

Nadat je op een van de knoppen hebt geklikt zal er een popup openen zodat je de website niet hoeft te verlaten. Een screenshot van een ingesloten tweet hieronder.

Invoegen

De makkelijkste manier om de code van een bericht te pakken is door te gaan naar de detailpagina die geopend kan worden door op de datum van een tweet te klikken. Hier zal dan achter de datum waarop het bericht geplaatst is een link 'Embed this tweet' staan. Let wel op dat deze nieuwe optie alleen beschikbaar is in de nieuwe versie van Twitter.

Na het klikken op de link opent er een popup met daarin diverse opties en de code om het betreffende bericht in te kunnen sluiten op een website.

Nieuwe knoppen

Naast de introductie van de nieuwe manier om tweets toe te voegen aan een website heeft Twitter ook een aantal nieuwe knoppen voor websites beschikbaar gemaakt.

Het gaat als eerste om een knop waaraan een hashtag gekoppeld kan worden. Als je hier als gebruiker op klikt wordt de hashtag direct toegevoegd aan het bericht. De tweede knop betreft een knop om een gebruikersnaam aan te koppelen en werkt op dezelfde manier.

Verder is de knop om een link te delen evenals de knop om een gebruiker te volgen vernieuwd qua vormgeving. Voor alle knoppen kan er tevens een grotere versie gekozen worden. De nieuwe knoppen zijn op deze pagina te vinden, voorbeelden hieronder.

Lees meer over: