Elfstedentocht 2012, 1997, 1963 populaire zoekopdrachten Google

De afgelopen dagen beheerst de Elfstedentocht de media en op dit moment zijn de rayonhoofden van de Vereniging De Friesche Elf Steden druk aan het vergaderen. Bekend is in ieder geval dat het voorlopig nog even onduidelijk blijft of de tocht der tochten door zal gaan want vanavond volgt er in ieder geval nog geen definitieve beslissing. Twee rayonhoofden hebben al laten weten dat het ijs met 12 centimeter op dit moment nog niet dik genoeg is om de tocht te rijden. Om 20:00 uur volgt er een persconferentie en RTL4 is zelfs zover gegaan om de programmering om te gooien om zodoende een speciaal programma over de Elfstedenkoorts uit te kunnen zenden.

Update

Inmiddels is duidelijk dat er op dit moment geen tocht zal worden georganiseerd omdat het ijs nog lang niet op alle plaatsen dik genoeg is, op sommige stukken van een zeer slechte kwaliteit is en de weersvoorspellingen niet gunstig zijn. Helemaal wordt de deur nog niet dichtgegooid want na de aankomende dooi wordt er weer vrieskou verwacht.

Google

Dat er veel interesse is in de tocht is natuurlijk wel duidelijk en kijkend naar gegevens van Google is ook te zien dat er druk wordt gezocht. Te zien is dat in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg de minste interesse is in de Elfstedentocht terwijl in Friesland, Drenthe en Groningen mensen massaal zoeken naar meer informatie over de tocht.

Volgens Google is er nog nooit zoveel gezocht naar de term 'Elfstedentocht', de zoekterm is inmiddels 'Google', één van de populairste zoektermen, gepasseerd. Op dit moment bestaat de top vijf snelst stijgende zoektermen alleen maar uit schaatstermen. Andere populaire zoekopdrachten zijn 'schaatsen', 'natuurijs', 'ijsdikte' en '1963 elfstedentocht' maar ook zoekopdrachten als snert, boerenkool, zuurkool en gluhwein zijn populair.

Via: nos.nl
Lees meer over: ,