Elfde Google Logo in het teken van Speerwerpen Londen 2012

Logo nummer elf van Google voor de Olympische Spelen in Londen staat in het teken van Speerwerpen. Het atletiekonderdeel staat sinds 1908 op het programma van de zomerspelen en toen werd er nog onderscheid gemaakt tussen de middengroep en de vrije stijl. Tijdens de spelen in 1912 in Zweden was er nog een algemene competitie maar ook een competitie waar zowel links als rechtshandig moest worden geworpen. Sinds 1920, toen de spelen plaatsvonden in Antwerpen is dit allemaal afgeschaft. Het is sinds 1932 dat speerwerpen voor vrouwen aan het Olympische programma werd toegevoegd.

Morgen staat het speerwerpen voor vrouwen op het programma en woensdag vinden de halve finales speerwerpen voor mannen plaats. Speerwerpen is ook atletiekonderdeel van de zevenkamp vrouwen en een onderdeel van de tienkamp mannen. De Nederlandse meerkampster Dafne Schippers presteerde minder op het onderdeel speerwerpen, ze kwam niet verder dan 36,63 meter. Schippers eindigde uiteindelijk op de elfde plaats.

Het wereldrecord speerwerpen voor mannen staat op 98,48 meter (1996) en het olympisch record staat op 90,75 meter (2008). Bij het speerwerpen voor vrouwen staat het wereldrecord op 72.28 meter (1988) en het olympisch record op 71.53 meter (2004).

Google Doodle:

Alle Olympische Google Logo's

Alle geplaatste logo's door Google in het teken van de Olympische Zomerspelen in Londen bekijk je in dit overzicht. Verder de doodles die werden geplaatst tijdens de vorige edities van de zomerspelen in 2000, 2004 en in 2008 maar ook alle in de afgelopen jaren geplaatste doodles in het teken van de winterspelen bekijk je via de onderstaande links.

Lees meer over: , ,