EK 2012: Geen Doodle maar Google Chrome met voetbalapps

Het Europees kampioenschap Voetbal 2012 georganiseerd door Polen en Oekraïne is officieel van gestart gegaan, de openingswedstrijd tussen Polen en Griekenland in de Poolse hoofdstad eindigde in een 1-1 gelijkspel. Wat opvalt is dat Google er dit keer voor heeft gekozen om geen aangepast logo op de homepage van de zoekmachine te plaatsen, in de afgelopen jaren deed Google dit wel voor EK's. In 2004 en in 2008 werd er op zowel de dag van de opening als op de dag van de finale een doodle geplaatst.

Wel is er op de homepage van Google Polen een logo te zien maar dit is de winnaar van de Doodle 4 Google wedstrijd die werd gehouden in het land. Alle logo's die in de afgelopen jaren werden geplaatst in het teken van voetbal bekijk je hier in het overzicht.

Google Chrome

Zoals je wellicht gezien hebt promoot Google wel op de homepage browser Chrome met voetbalapps. Het betreft de download van de browser zelf met standaard diverse voetbalapps geìnstalleerd. Het klikken op de link brengt je naar een pagina waar deze versie van de browser middels een klik op de blauwe knop gedownload kan worden.

De download is specifiek gericht op nieuwe gebruikers, gebruik je Google Chrome al dan is het niet zo dat na downloaden deze applicaties worden toegevoegd aan de browser. Tussen deze applicaties zit onder andere de UEFA Euro 2012™ app die hier gedownload kan worden. Verder in de download 365 Scores, Eurosport en Wie gaat er winnen?.

Street View

Overigens zijn ook alle stadions in Polen en Oekraïne te bekijken met Street View, een overzichtje van de stadions vind je in het bericht Stadions EK bekijken met Street View.