Eindelijk! Geneste labels in Gmail

Gebruikers van Gmail zullen dit wellicht herkennen. Als je veel labels aanmaakt, vergelijkbaar met mappen in bijvoorbeeld Microsoft Office Outlook dan kan deze lijst behoorlijk lang worden. Om dit tegen te gaan kun je alle labels verbergen onder de 'Nog' knop in het menu, maar ook dan krijg je alsnog een lange lijst.

Geneste labels

Daar is nu eindelijk een oplossing voor met geneste labels, een veelgevraagde functie, eerst alleen beschikbaar als Gmail Labs experiment. Zodoende kun je dus vanaf nu je e-mail beheren door deze te sorteren in een labelhiërarchie wat alles een stuk overzichtelijker maakt. Eenmaal ingeschakeld worden de labels getoond aan de linkerkant als een uitklapmenu met plusjes.

Het is niet zo dat je een label in een ander label kan plaatsen door deze te slepen met de muis, iets wat wel logisch zou zijn. Het plaatsen van een label in een ander label geef je aan bij het maken van nieuwe labels of bij het bewerken van bestaande labels.

Je hebt bijvoorbeeld een label 'Prive' en je wilt daarin een label genaamd 'Auto' plaatsen. Bij het maken van het nieuwe label auto typ je dan als naam Prive/Auto. Het nieuwe label Auto zal dan in het label Prive worden geplaatst, mits deze bestaat uiteraard.

Inschakelen

Je activeert het experiment door naar de instellingen van Gmail te gaan en hier te klikken op het tabblad Labs. Zoek hier dan het experiment 'Geneste labels' op en klik op inschakelen. Vervolgens klik onderaan op de knop Opslaan. Let er wel op dat het experiment niet goed samengaat met een ander experiment, 'Gelezen labels verbergen'.

Voorbeeldweergave bericht

Naast de geneste labels is er nog een ander experiment toegevoegd genaamd 'Voorbeeldweergave bericht'. Hiermee kun je even snel een preview bekijken van een e-mailbericht. Nadat je het experiment hebt ingeschakeld kun je een preview bekijken door met de rechtermuisknop te klikken op het bericht. Een klein venster opent met de inhoud en een link om het bericht te openen plus knoppen om door de conversatie te bladeren.

Lees meer over: , ,