Einde Windows Live Messenger definitief op 15 maart

Skype Vorig jaar begin november kondigde Microsoft officieel aan dat Windows Live Messenger dit jaar zou gaan verdwijnen, nu is daar ook eindelijk een datum aan gekoppeld door het bedrijf. De software zal nog normaal blijven functioneren tot en met 15 maart en daarna zal het definitief afgelopen zijn met Live Messenger, geïntroduceerd in 1999.

Gebruikers die na deze datum willen inloggen krijgen een melding te zien en na het klikken op de melding zal Skype gedownload en geïnstalleerd worden. Tijdens de installatie van Skype zal tevens Live Messenger van de computer afgehaald worden. Gebruikers van oudere versies van Live Messenger zullen zelf Skype moeten downloaden.

Helemaal zal Live Messenger niet gaan verdwijnen, gebruikers in China kunnen het programma gewoon blijven gebruiken. Degene die al over een account van Skype beschikken kunnen hun account eenvoudig samenvoegen met het account van Live Messenger. Degene die nog geen Skype account hebben kunnen de software downloaden en inloggen met dezelfde gegevens om contacten weer in beeld te krijgen.

Op dit moment is er ook in Live Messenger een banner te zien waarin wordt gevraagd om te upgraden naar Skype. Tot 15 maart zal Live Messenger normaal blijven werken.

skype_messenger_upgrade

Lees meer over: , ,