Einde voor RSS Subscription Extension voor Google Chrome

rssGoogle zal per 1 juli dit jaar gaan stoppen met RSS-lezer Google Reader maar het lijkt er op dat Google liever helemaal gaat stoppen met het ondersteunen van RSS. De RSS-lezer zal gaan verdwijnen maar iets wat inmiddels al niet meer bestaat is de RSS Subscription Extension gemaakt door het bedrijf voor de eigen browser Chrome.

Als je nog beschikt over de extensie dan is er niets aan de hand maar in het geval dat je de extensie wilt gaan installeren dan is deze niet meer te vinden in de Chrome Web Store. Het ging om een simpele extensie waarmee er een klein RSS icoon werd toegevoegd aan de adresbalk indien een geopende website beschikte over een feed. Zodoende kon je eenvoudig als bezoeker de RSS openen en toevoegen aan een RSS-lezer zoals Google Reader. Op het moment dat de eerste versie van Google Chrome werd uitgebracht toonden andere bekende browsers standaard een icoon in de adresbalk indien een feed aanwezig is, Chrome deed dit standaard niet en hiervoor werd de uitbreiding gemaakt.

Degene op zoek naar alternatieve extensies hebben genoeg keuze in de Chrome Web Store. Met het vervallen van Google Reader en nu al het vervallen van de extensie voor Chrome is het wellicht de vraag of FeedBurner nog het einde van het jaar zal halen.

Lees meer over: , ,