Einde voor iPhone 3GS met komst iPhone 5

Morgen is het grote moment dat Apple de nieuwe iPhone 5 zal gaan presenteren en mogelijk is het tevens het moment dat Apple zal gaan stoppen met het aanbieden van de iPhone 3GS. Met het verdwijnen van het goedkoopste model iPhone zal de 8 GB versie van de iPhone 4 deze plek in gaan nemen. De iPhone 3GS werd op 9 juni 2009 op de WWDC-conferentie door Apple zelf gepresenteerd als de opvolger van de iPhone 3G. In het eerste weekend alleen al gingen er een miljoen exemplaren over de toonbank.

Brief

Ondertussen heeft Apple ook een e-mail gestuurd aan medewerkers van Genius Bars in de winkels van het bedrijf. In het bericht laat Apple weten dat de voorraad iPhones 3GS nog maar beperkt is en dat ze dus opraken. Tevens wordt er aangegeven dat qua reparaties alleen defecte schermen gerepareerd mogen worden en dat medewerkers een upgrade naar een nieuwe iPhone moeten aanraden. Als een winkel geen iPhones 3GS meer heeft dan wordt aangeraden om een defect model te wisselen voor een iPhone 4.

De iPhone 3GS krijgt straks overigens wel iOS 6 al is het met wat beperkingen. Aanvullend is er het nieuws dat Apple een nieuwe 8 GB versie van de iPhone 4S zal gaan aanbieden.

Lees meer over: ,