Einde voor iGoogle

In het afgelopen jaar haalde Google diverse bekende en onbekende producten uit de lucht en in totaal zijn er al meer dan 30 producten gesneuveld waaronder Aardvark, Google Knol, en Google Labs. Google is echter nog niet klaar met opruimen en zojuist is er opnieuw een lijstje gepubliceerd met producten die offline gehaald worden. Hoewel de lijst niet zo heel lang is staat er wel een opvallend product tussen, iGoogle.

Het duurt nog even maar op 1 november 2013 zal iGoogle definitief offline worden gehaald door Google. De gepersonaliseerde startpagina werd in 2005 gelanceerd door Google maar met moderne applicaties voor onder andere Chrome en Android is volgens het bedrijf iGoogle niet langer benodigd. Maak je nog gebruik van de gepersonaliseerde startpagina dan kun je dus nog wel eventjes vooruit en heb je nog 16 maanden de tijd om gegevens te exporteren en eventueel over te stappen naar een alternatieve oplossing.

Wat betreft ontwikkelaars worden er na 31 juli 2012 geen nieuwe thema's en ook geen nieuwe gadgets meer geaccepteerd. Updaten van gadgets blijft nog wel mogelijk.

Detail is overigens dat in maart dit jaar iGoogle nog een nieuwe interface kreeg (in lijn met de andere producten) en tevens werden er een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Google Talk Chatback en Google Video

Een ander product met deze opruiming gesneuveld ia Google Talk Chatback, de mogelijkheid om een widget in te sluiten op een website om zodoende te kunnen chatten met bezoekers. In plaats daarvan raad Google de Meebo bar aan. Verder zal Google Video definitief gaan verdwijnen. Het was al sinds mei 2009 niet meer mogelijk om video's te uploaden en de nu overgebleven video's zullen deze zomer automatisch worden overgezet naar YouTube als privévideo's. Bestaande gebruikers kunnen dit overgang nog voor zijn en hebben nog de tijd tot 20 augustus om video's zelf over te zetten naar de videowebsite.

Als laatste is het einde oefening voor de Google Mini en de Symbian Search App.