Einde voor Hyves als sociaal netwerk, gaat verder als platform voor spellen

Einde voor Hyves als sociaal netwerk, gaat verder als platform voor spellen

Hyves gaat stoppen als sociaal netwerk en zal zich puur gaan richten op online gaming.

Sinds 2009 bouwt Hyves, naast het sociale netwerk, aan een games community, Hyves Games. Dit platform werd in afgelopen jaar nog uitgeroepen tot populairste Nederlandse site in de categorie ‘Gaming’. Begin dit jaar werd het Games portal opnieuw gebouwd en werden met zo’n 25 Nederlandse en buitenlandse game developers contracten gesloten, in totaal zijn er momenteel meer dan 400 verschillende spelletjes te spelen op de website.

Inmiddels spenderen de huidige bezoekers van Hyves meer dan 70% van hun tijd aan het spelen van spelletjes. Tegelijkertijd is, mede door de snelheid waarmee de ontwikkelingen op het internet plaatsvinden, de traditionele functie die Hyves had als sociaal netwerk in de afgelopen tijd sterk afgenomen. Reden voor Hyves om zich nu volledig op online gaming toe te gaan leggen. Het sociale netwerk had ooit meer dan 10 miljoen actieve gebruikers.

Omdat Hyves over zal gaan naar een gaming platform zal er niet meer worden geïnvesteerd in het sociale netwerk. Alle bestaande gebruikers krijgen tussen 15 en 29 november de tijd om een aanvraag in te dienen op de website om hun content te downloaden. Gebruikers die een aanvraag hebben ingediend krijgen vervolgens per mail bericht wanneer ze hun foto's, video's, krabbels, blogs en www's kunnen downloaden.

Hyves geeft aan te verwachten tot eind december 2013 bezig te zijn met het verwerken van alle verzoeken. Actieve Hyves gamers kunnen na 1 december blijven inloggen met hun Hyves account. Zodoende blijft de spelstatus (voortgang en credits) gewoon behouden.

Lees meer over: