Einde voor Google Schemer

Google zal waarschijnlijk op korte termijn de stekker gaan trekken uit Schemer, een website die eind 2011 werd gelanceerd door het bedrijf. Schemer is dienst om mensen te helpen om activiteiten te vinden en te delen, in eerste instantie alleen beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten op basis van uitnodigingen. Aanvullend op de website kwam er al snel een app voor Android en in mei 2012 volgde een app voor iOS. De app voor Android werd voor het laatst op 9 oktober 2012 bijgewerkt, de app voor iOS op 7 augustus 2012.

Uit een screenshot van de interne versie van Schemer blijkt dat Google het plan heeft om de dienst offline te halen. In de screenshot hieronder is te zien dat er een melding is geplaatst op de homepage over de aankomende sluiting met de tip om nog even snel in te loggen om zodoende alle bestaande gegevens te kunnen exporteren voordat het te laat is.

Schemer is being shut down soon. Sign in to get your data before it's gone. We had launched over a year ago to help people to do more awesome stuff, and it has been quite an adventure for us as well! However, we have come to the difficult decision to shut down Schemer. Het is nog niet duidelijk wanneer Schemer definitief offline gehaald zal worden.

Overigens heeft Google aangekondigd nog twee andere producten uit de lucht te gaan halen. Het gaat om de diensten Bump en Flock die in september afgelopen jaar werden overgenomen door het bedrijf. De twee diensten zullen per 31 januari uit de lucht gaan.

schemer_offline

Lees meer over: ,