Einde voor Google Buzz

Het nieuws komt eigenlijk niet als een verassing, Google heeft namelijk zojuist laten weten dat in de komende weken de stekker uit het product wordt getrokken. Op het moment dat Google in juni het nieuwe sociale netwerk Google+ introduceerde (nu met 40 miljoen gebruikers) werd Google Buzz, als vast onderdeel van Gmail eigenlijk al overbodig en al snel volgde de vraag dan ook wat er met met Google Buzz zou gaan gebeuren.

Google Buzz werd op 9 februari 2010 gelanceerd als onderdeel van Gmail echter kwam het sociale netwerk niet echt van de grond. Na de aankomende sluiting is het uiteraard niet meer mogelijk om nieuwe berichten te plaatsen maar het blijft voorlopig wel mogelijk om geplaatste content te bekijken en te downloaden met behulp van Google Takeout.

Andere producten

Google Buzz is niet het enige product dat gesloten wordt, ook Code Search en Jaiku worden gesloten en recent werd al bekend gemaakt dat Boutiques.com gesloten wordt. Later vandaag zal tevens de website van Google Labs uit de lucht worden gehaald.

Lees meer over: ,