Einde voor Flappy Bird, ontwikkelaar kan het niet meer aan

Einde voor Flappy Bird, ontwikkelaar kan het niet meer aan

De ontwikkelaar van het bijzonder populaire spel Flappy Bird heeft aangekondigd op Twitter dat hij het spel op zondag offline zal gaan halen. Dong Nguyen ontwikkelde het spel afgelopen jaar maar werd plotseling in de afgelopen weken onverwachts populair. Flappy Bird voor Android en iOS werd tot op heden al meer dan 50 miljoen keer gedownload en het spel staat momenteel op de eerste plaats in onder andere de Nederlandse App Store.

Nguyen ontwikkelde het spel in slechts een paar avonden. In het spel is het de bedoeling om een vogeltje door de verschillende levels te loodsen, Flappy Bird is grafisch simpel maar tegelijkertijd erg verslavend. Aan het einde kan de score eventueel gedeeld worden.

De ontwikkelaar geeft op Twitter aan dat Flappy Bird zeker een succes genoemd kan worden maar dat het spel ook zijn 'simpele leven' ruïneert en dat hij daarom het spel nu haat. Op Twitter liet hij gisteren weten vandaag het spel offline willen te gaan halen tot grote teleurstelling van de fans. Dat het spel offline zal gaan heeft verder niets te maken met juridische zaken en ook heeft hij geen interesse om het spel te gaan verkopen.

Geld verdienen heeft Nguyen in ieder geval wel gedaan in de afgelopen tijd, in een recent interview heeft hij laten weten dat het spel hem gemiddeld 50.000 dollar per dag opleverde. Dong Nguyen zal in de komende tijd wel gewoon verder gaan met het maken van spellen.

Lees meer over: , , ,