Einde TweetDeck voor iOS en Android plus ondersteuning Facebook

tweetdeck_logoTwitter heeft aangekondigd te gaan stoppen met de bestaande applicaties van TweetDeck voor iPhone en Android evenals TweetDeck Air. Het bedrijf wil zich gaan richten op de webversie van TweetDeck (web.tweetdeck.com) en op de applicatie voor browser Google Chrome met op de tweede plaats de applicaties voor Windows en Mac.

Bijkomend is dat TweetDeck voor iPhone en Android evenals TweetDeck Air werken met versie 1.0 van de API van Twitter die vanaf deze maand definitief zal komen te vervallen.

Begin mei zal Twitter de applicaties gaan verwijderen uit de app-stores voor iOS en Android en kort daarna zullen beide applicaties waarvoor al een tijdje geen updates meer zijn uitgekomen stoppen met functioneren. Het bedrijf geeft aan dat in de toekomst de webversie en de applicatie voor Google Chrome als eerste nieuwe updates zullen gaan krijgen kort gevolgd door de applicaties voor Windows en Mac. Gezien de focus op het web is het dan ook nog maar de vraag of deze twee applicaties nog lang zullen blijven bestaan.

Einde ondersteuning Facebook

Tegelijk met de aankondiging van het vervallen van de applicaties laat Twitter weten ondersteuning voor Facebook in zijn geheel te gaan schrappen. Het bedrijf gaat in de aankondiging verder niet in op een reden voor het stoppen van de ondersteuning. Tot op heden kun je eenvoudig berichten plaatsen op een profiel of een pagina op Facebook.

Lees meer over: , ,