Einde ondersteuning Google Apps voor Internet Explorer 8

Google heeft aangekondigd dat Google Apps binnenkort zal gaan stoppen met de ondersteuning van Internet Explorer 8. De reden is dat op 26 oktober Microsoft zal gaan uitkomen met Internet Explorer versie 10 (en Windows 8) en zodoende zal ondersteuning voor Internet Explorer 8 een kleine maand later, op 15 november definitief gaan stoppen.

Standaard is er ondersteuning voor de laatste versie van Google Chrome evenals de meest actuele en de op een na laatste versie van Firefox, Internet Explorer en Safari. De Noorse browser Opera wordt in dit geval niet genoemd door Google qua ondersteuning.

Met het uitkomen van Internet Explorer 10 zal Google Apps dus deze update ondersteunen evenals Internet Explorer 9 en komt Internet Explorer 8 te vervallen. In de praktijk zal het zo zijn dat gebruikers van Internet Explorer 8 die applicaties als Gmail, Google Drive, Google Agenda, etc. openen een melding in beeld zullen zien waarin aangeraden wordt om te upgraden naar een nieuwe versie van de browser. Voor bedrijven die vastzitten op Internet Explorer 6, 7 en 8 geeft Google het advies om gebruik te maken van Chrome Frame.

Lees meer over: , , ,