Eigendom Google+ pagina overdragen

Er zijn natuurlijk situaties waarin het noodzakelijk is om het eigendom van een Google+ pagina over te dragen naar een andere gebruiker. Inmiddels is deze functionaliteit beschikbaar en het daadwerkelijk overdragen van een pagina gaat eenvoudig in zijn werk.

Stappen

Om nu een pagina over te zetten naar een andere pagina neem de volgende stappen. De eerste stap is het toevoegen van degene die de pagina gaat overnemen als beheerder. Open eerst met het account waar de pagina onder valt de pagina en klik vervolgens rechtsboven op het kleine tandwieltje en daarna op "Instellingen voor Google+" om de Instellingen van de betreffende pagina te openen. Je ziet dan een overzicht van alle opties van de pagina staan met links een menu. Klik hier in het menu op Beheerders.

Vul vervolgens in het veld op deze pagina het mailadres in van degene die je beheerder van de pagina wilt maken, dit moet uiteraard een Google account zijn. Klik dan op de knop Uitnodigen en klik daarna nogmaals op deze knop in het venster dat opent ter bevestiging.

Het mailadres wordt dan toegevoegd aan het overzicht van beheerders. De nieuwe beheerder ontvangt een mail met een link om zijn nieuwe rol te bevestigen en akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Als dit is gedaan ga dan opnieuw naar het overzicht met beheerders van de pagina, hier is dan te zien dat de uitnodiging is geaccepteerd.

Eigendom overdragen

Er is nu tevens een link beschikbaar gekomen die boven het overzicht staat genaamd "Eigendom overdragen". Klik hier op om te beginnen met de verhuizing.

Er opent dan een nieuw venster met een overzicht van alle beheerders, selecteer hier de beheerder die de nieuwe eigenaar gaat worden en klik dan op de knop Doorgaan. Er volgt dan een bevestiging in beeld, klik in het venster op de blauwe knop OK om door te gaan met de overdracht. Let wel op dat zodra je doorgaat deze actie niet ongedaan gemaakt kan worden tenzij natuurlijk het eigendom van de pagina weer opnieuw wordt overgedragen.

Na de bevestiging is de overdracht voltooid en ben je niet langer de eigenaar van de pagina. De nieuwe eigenaar kan je dan verwijderen als beheerder van de pagina.

Lees meer over: ,