Eigen foto instellen op homepage Google straks niet meer mogelijk

In juni 2010 kwam Google met een nieuwe feature (Classic Plus) om de homepage van de zoekmachine te voorzien van een persoonlijk tintje door een eigen foto te uploaden en in te stellen als achtergrond. Hoewel deze optie al even meegaat en diverse gebruikers een eigen achtergrondafbeelding hebben ingesteld heeft Google besloten om deze feature te laten vervallen. Vanaf 16 oktober zal het niet meer mogelijk zijn om nieuwe afbeeldigen te uploaden naar Google en de optie zal definitief vervallen in november.

Opruiming

Het vervallen van deze feature maakt deel uit van een nieuwe lijst met producten, diensten en features waar de stekker uit wordt getrokken, Google is wat dat betreft al enige tijd bezig met een grote schoonmaak. Iets anders wat komt te vervallen is AdSense for Feeds. Hiermee was het mogelijk voor uitgevers om advertenties te plaatsen in RSS Feeds.

Dan zal ook de stekker worden getrokken uit Spreadsheet Gadgets en Google News Badges. Binnen Google Webmaster Tools zal het onderdeel +1 rapporten komen te vervallen omdat er tegenwoordig uitgebreidere statistieken in Google Analytics zijn te vinden. Als laatste wordt dan de applicatie Places Directory voor Android offline gehaald.

Lees meer over: ,