Eiffeltoren toegevoegd aan Google Street View

EiffeltorenGoogle heeft de Eiffeltoren in Parijs toegevoegd aan Street View. De toren is een van de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden in de hoofdstad van Frankrijk en werd ontworpen door de ingenieurs Maurice Koechlin en Emile Nouguier, twee medewerkers van Gustave Eiffel. Jaarlijks bezoeken bijna zeven miljoen mensen de Eiffeltoren en daarmee is de toren het meest bezochte monument ter wereld.

Zonder de televisieantennes die bovenop staan is de Eiffeltoren tot aan de top van de vlaggenstok 317 meter hoog, met de televisieantennes is de Eiffeltoren 324 meter hoog.

Het Google Cultureel Instituut heeft in samenwerking met de beheerder van de Eiffeltoren de beelden geschoten, dit ging met behulp van de Street View Trolley die begin 2011 werd gepresenteerd om gebouwen zoals bijvoorbeeld musea van binnen te kunnen fotograferen. Eenmaal digitaal de Eiffeltoren betreden dan kun je tot het platform op de derde verdieping komen, dit is op 281 meter hoogte en levert een mooi uitzicht op al moet je wel door een rooster heen kijken. De eerste verdieping (op 57 meter hoogte) en de tweede verdieping (op 115 meter hoogte) kunnen uiteraard ook digitaal bezocht worden.

Eind vorige maand ging overigens de Eiffeltoren nog een aantal dagen dicht vanwege een staking van het personeel. De medewerkers legden het werk neer vanwege de renovatie van de toren die nu al vijf jaar aan de gang is en nog altijd niet is afgerond, dit terwijl aanvankelijk was gepland dat de gehele renovatie slechts anderhalf jaar zou gaan duren.

street_view_eiffeltoren