Eerste update Google Maps voor iOS uitgebracht

google_maps_ios6_logo Google heeft de eerste echte update uitgebracht van Google Maps applicatie voor de iPhone. De applicatie voor de iPhone werd in december uitgebracht enkele maanden nadat iOS 6 werd uitgebracht waar de kaartendienst niet langer in aanwezig was.

Met de nieuwe versie van de applicatie kan er gezocht worden in Google Contactpersonen, mits ingelogd. Zodoende worden opgeslagen adressen weergegeven wanneer u op naam zoekt naar vrienden of familie. Verder kan kilometer of mijl worden gekozen als afstandseenheid en als laatste update wordt 'Zoek snel naar lokale plaatsen door populaire categorieën te selecteren, zoals restaurants, bars, cafés, tankstations, enzovoort.' aangegeven. Het bedrijf heeft met de update de Engelse versie van de applicatie tevens beschikbaar gemaakt in een aantal nieuwe landen, dit zijn Bahrein, Egypte, Libanon, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

Google Maps voor de iPhone kan hier worden gedownload in de App Store van Apple. Wat overigens nog altijd mist is een geoptimaliseerde versie van de applicatie voor de iPad, het is niet duidelijk of en wanneer deze versie zal worden uitgebracht door het bedrijf.

Google Maps iOS

Lees meer over: , , ,