Eerste Google Doodle 14 jaar geleden geplaatst

Vandaag zie je op de Nederlandse homepage van de zoekmachine een doodle ter ere van de geboortedag van Maria Montessori maar het is ook 14 jaar geleden dat Google voor het eerst een aangepast logo plaatste. Op 30 augustus 1998 werd het bovenstaande logo geplaatst op de homepage vanwege het Burning Man festival dat elk jaar wordt gehouden aan het einde van de zomer in de Black Rock Desert ten Noorden van Reno. De eerste doodle werd gemaakt door de oprichters van Google zelf Larry Page en Sergey Brin.

Het logo vanwege het Burning Man festival was het begin van een hoop doodles die hierna volgde ter ere van feestdagen en speciale gebeurtenissen, tot op heden zijn er ruim 1400 logo's wereldwijd geplaatst. Tegenwoordig maken de oprichters van Google uiteraard deze logo's niet meer zelf maar is een heel team hiervoor verantwoordelijk, de medewerkers worden ook wel doodlers genoemd. Een logo kan in een paar uur getekend worden maar het kan ook goed zijn dat dit een aantal dagen tot een week in beslag neemt.

De meest bekende doodler is Dennis Hwang, hij begon in de zomer van 2000 bij Google aanvankelijk als stagair en hij kreeg de kans van de oprichters om de logo's toen te ontwerpen. Het eerste logo dat hij maakte werd op 14 juli 2000 geplaatst in Frankrijk vanwege de Bestorming van de Bastille. Dennis Hwang maakte ook het logo van Gmail.

Triforce en meer informatie

Er was in de afgelopen jaren ook een doodler die steevast een Easter Egg in de vorm van een Triforce verstopte in de logo's. Echter toen dit werd ontdekt werden alle logo's met het symbool aangepast. Alle doodles die zijn geplaatst sinds de eerste in 1998 bekijk je in dit overzicht en via de onderstaande links lees je meer achtergrondinformatie over de logo's.

Lees meer over: ,