Eerste dag van de winter logo op homepage Google

Eerste dag van de winter

Op 21 juni dit jaar vierde Google al met een geanimeerd logo op de Nederlandse homepage het begin van de zomer, op dat moment vierde Google met een geanimeerd logo uiteraard ook in andere landen het begin van de winter. De twee doodles die in juni werden gebruikt door Google zijn nu weer te zien op homepages van de zoekmachine.

Kortste dag

In de doodle van vandaag om het begin van de winter te vieren is te zien hoe een bijzonder lange en kleurrijke handschoen wordt gebreid, de handschoen vormt de letters Google.

De astronomische winter begint officieel vanavond om 18:11 uur op het noordelijk halfrond. De zon staat dan 's middags aan de Steenbokskeerkring loodrecht aan de hemel. De naam is afgeleid van het sterrenbeeld Steenbok dat rond midden december begint. Deze dag valt daarom ook samen met de kortste dag op het noordelijk halfrond. De winter eindigt meestal op 20 maart, wanneer de zon 's middags aan de evenaar loodrecht aan de hemel staat.

Vandaag zal het in Nederland tot ongeveer 8 graden worden met af en toe een bui en een stevige wind, aankomende nacht een temperatuur van ongeveer 5 graden. Morgen zal een middagtemperatuur worden gehaald van 9 graden, op maandag 10 graden en op dinsdag wordt het zelfs 11 graden, later in de week zal de temperatuur helaas weer iets gaan dalen.

Het logo hierboven net als het logo om het begin van de zomer in te luiden werd ontworpen door Christoph Niemann, een illustrator, ontwerper en schrijver van een aantal boeken.

Voorgaande jaren

In 2008 begon Google met het plaatsen van speciale logo's in het teken van jaargetijden, dit begon met het begin van de lente en later in 2008 volgden logo's vanwege het begin van de zomer en het begin van de herfst. In 2009 werden er twee doodles geplaatst met in de hoofdrol het bekende Rupsje Nooitgenoeg. Alle logo's die werden geplaatst door het bedrijf sinds 2008 speciaal in het teken van jaargetijden zijn te bekijken op deze pagina.

Lees meer over: ,