Eerste bekeuring voor dragen Google Glass tijdens het autorijden uitgedeeld

Eerste bekeuring voor dragen Google Glass tijdens het autorijden uitgedeeld

Cecilia Abadie uit San Diego heeft de primeur, zij is degene zover bekend die als eerste een boete heeft gekregen voor het dragen van de bril tijdens het rijden op de snelweg.

Ze plaatste een kopie van de bekeuring op Google+ samen met het onderstaande bericht waarin ze zich afvraagt of het wel echt illegaal is om met een bril van Google op te rijden of dat de agent in kwestie het verkeerd had. Hoewel de agent vond dat de bril te gevaarlijk is om op te hebben achter het stuur moet er nog wel bewezen worden dat deze daadwerkelijk actief was, volgens Abadie stond de bril uit. Volgens de wet is het niet toegestaan om te rijden met een videoscherm actief en zichtbaar voor de bestuurder, dit is dan weer niet van toepassing op navigatiesystemen of telefoons met navigatie geplaatst op het dashboard.

A cop just stopped me and gave me a ticket for wearing Google Glass while driving!

The exact line says: Driving with Monitor visible to Driver (Google Glass). Is #GoogleGlass ilegal while driving or is this cop wrong???

Any legal advice is appreciated!! This happened in California. Do you know any other #GlassExplorers that got a similar ticket anywhere in the US?

Overigens kreeg Cecilia Abadie ook een bekeuring voor het te hard rijden.

Lees meer over: ,