Eerste Apple Store volgend jaar in Amsterdam

Website One More Thing heeft vernomen uit verschillende bronnen dat Apple volgend jaar de eerste officiele Apple Store zal gaan openen in Amsterdam op de begane grond van het Hirschgebouw aan het Leidseplein. Op de derde verdieping van dit pand heeft Apple Benelux vorig jaar al zijn intrek genomen.

De voorbereidingen zijn inmiddels begonnen. Een aantal Nederlandse bedrijven zijn benaderd om technische en bouwkundige aanpassingen te maken aan het pand en er is gestart met het rekruteren van personeel. Een datum waarop de winkel zal openen is nog niet bekend maar het is de verwachting dat dit ergens in de lente zal worden.

Hieronder een plattegrond van de begane grond, in het rode gebied zou de Store gepland zijn. Op dit moment wordt de locatie tijdelijk verhuurd aan een kunstgalerie die er exposities houdt. Medewerkers van de galerie hebben bevestigd dat de ruimte aan Apple verhuurd zal worden. Er is al een vergunning aangevraagd bij de Gemeente om de locatie als winkel te gebruiken. De galerie mag blijven totdat die vergunning is afgegeven.

Lees meer over: ,