Eerste aflevering Game of Thrones seizoen 4 op zondag 6 april

Eerste aflevering Game of Thrones seizoen 4 op zondag 6 april

Het duurt nog een aantal maanden en dan zal het vierde seizoen van de populaire televisieserie Game of Thrones gaan starten. Het was al de verwachting dat net als voorgaande jaren het nieuwe seizoen ergens eind maart of begin april zou gaan beginnen en nu heeft producent HBO officieel aangekondigd dat de eerste aflevering van het nieuwe vierde seizoen op zondag 6 april in de Verenigde Staten uitgezonden zal gaan worden.

De verwachting is dat net als afgelopen jaar nieuwe afleveringen direct de volgende dag na uitzending in de Verenigde Staten in Nederland te bekijken zijn op HBO Go, HBO On Demand en bij HBO op televisie. Afgelopen jaar was elke nieuwe aflevering op maandagochtend vanaf 08:00 uur al beschikbaar op HBO Go, in de loop van de dag op HBO On Demand en 's avonds om 20:30 werd de aflevering uitgezonden door HBO op TV.

Eerste trailer

Vanavond zal in de Verenigde Staten voor de eerste uitzending van de nieuwe misdaadserie True Detective de eerste trailer van het vierde seizoen van Game of Thrones worden uitgezonden. De trailer zal daarna waarschijnlijk ook snel door HBO op YouTube geplaatst worden. Voor wie al graag enkele beelden wil bekijken van het nieuwe seizoen kan terecht op het officiƫle kanaal van Game of Thrones op videodienst Vine. HBO heeft al een aantal korte sneak previews van het seizoen gepubliceerd (vine.co/GameofThrones).

Mogelijk dat de eerste aflevering weer een nieuw downloadrecord zal gaan vestigen. Afgelopen jaar was Game of Thrones de serie die het meest gedownload werd. De laatste aflevering van het derde seizoen werd meer dan een miljoen keer gedownload binnen 24 uur, op het hoogtepunt deelde ruim 170.000 mensen tegelijkertijd het BitTorrent-bestand van deze aflevering. In totaal werd de laatste aflevering 5.9 miljoen keer gedownload.

game_of_thrones_seizoen_4

Lees meer over: