Eerste advertentie Instagram gespot

Eerste advertentie Instagram gespot

Begin vorige maand kondigde Instagram aan te gaan beginnen met het tonen van advertenties.Twee weken geleden toonde het onderdeel van Facebook een eerste voorbeeld van een advertentie en nu is het moment daar dat de eerste advertentie is gespot door gebruikers van Instagram. De allereerste advertentie is afkomstig van de Amerikaanse modeontwerper Michael Kors en is ter promotie van een gouden horloge.

Het gaat om een gewone foto met als verschil dat er rechtsboven een labeltje 'Sponsored' is geplaatst. De advertentie kan geliked worden en er kunnen reacties worden geplaatst. Door op het label te drukken kan er informatie worden opgevraagd, door op de puntjes te klikken kan de advertentie verborgen worden en kan er feedback worden gegeven.

Naast Michael Kors werkt Instagram samen met Adidas, Ben & Jerry's, Burberry, General Electric, Lexus, Levi's, Macy's, PayPal en Starwood. Vooralsnog zullen alleen gebruikers van Instagram in de Verenigde Staten de nieuwe advertenties zien in hun feeds.

instagram_ad

Lees meer over: ,