Eenvoudig QR-codes opfleuren

De QR-codes die je tegenwoordig vaak tegenkomt zijn vaak zwart op een witte achtergrond en dus eigenlijk vrij saai en standaard. Een handige online tool speelt hier op in en geeft je de mogelijkheid om deze tweedimensionale streepjescodes te maken en deze enigszins op te fleuren. Op de website kies je eerst aan de linkerkant wat de QR-code moet bevatten zoals tekst, een telefoonnummer of het adres van een website.

Klik daarna op de blauwe knop Generate onderaan om de QR-code te maken. Daarna kan het opfleuren beginnen. Aan de rechterkant heb je de beschikking over een aantal opties. Zo stel je hier een achtergrondkleur in en bepaal je de kleur van de QR-code zelf. Er is zelfs een optie om pixel voor pixel aan te passen qua kleur en tevens kan er aan de rechterkant eenvoudig een logo of een andere afbeelding worden geüpload.

Handig is dat de applicatie onder de code toont wanneer de code teveel is aangepast en dus niet goed zal werken. Het is natuurlijk altijd raadzaam om je creatie even te testen voordat je deze gaat gebruiken. De tool, QRhacker genaamd is hier te vinden.

Een aantal applicaties voor de iPhone om QR-codes te lezen bekijk je hier.

Lees meer over: