Eenvoudig locatie delen met nieuwe versie Google+ voor Android

google_plus_logoGoogle heeft een nieuwe versie uitgebracht van Google+ voor Android. In de nieuwe versie kun je nu als eerste eenvoudig je locatie delen met andere gebruikers. Het delen van een locatie kan verschillen per kring, zo kun je als gebruiker je exacte locatie delen met een kring bestaande uit familie terwijl je alleen de stad deelt met een kring bestaande uit collega's. Kringen kunnen ook worden gebruikt om te bepalen wie er op de kaart verschijnen. De nieuwe feature om een locatie te delen vervangt Google Latitude.

Foto's opgeslagen in Google Drive kunnen nu worden getoond in zowel de app van Google+ voor Android als op de desktop, dit is een feature die wel handmatig ingeschakeld moet worden, dit kan door naar deze pagina te gaan. Inschakelen kan ook in de app zelf. Indien de feature wordt ingeschakeld kunnen foto's van Drive standaard niet door andere gebruikers bekeken worden tot er besloten wordt om de foto's te delen. Google geeft aan dat het inschakelen van de feature geen extra opslagruimte kost.

Dan is Messenger nu definitief uit de app voor Android gehaald (iOS volgt nog) gezien de komst van Google Hangouts eerder dit jaar. Alle gesprekken gevoerd met Messenger inclusief foto's kunnen gedownload worden via Google Takeout. Als laatste is er ondersteuning toegevoegd voor het gebruik van meerdere accounts. Net als in de app van Gmail kan er nu eenvoudig worden overgeschakeld naar een ander Google account.

De nieuwe versie van de app voor Android kan hier in Google Play worden gedownload.