Eenvoudig een banner maken voor een Google+ pagina of profiel

Je hebt inmiddels misschien al diverse Google+ pagina's en profielen gezien met creatieve banners bovenaan. Het is namelijk mogelijk om direct bovenaan een profiel of pagina een aantal foto's toe te voegen en wat je nu al vaak ziet is dat er een enkele foto wordt gebruikt om deze posities op te vullen. Nu kun je zelf met bijvoorbeeld Adobe Photoshop een foto opknippen en plaatsen maar dit kan ook een stuk eenvoudiger.

Tool

Hiervoor kun je terecht op de website Gplusbanner.com. Als je een foto hebt gevonden die je graag wilt gebruiken bovenaan een Google+ pagina of je eigen profiel klik dan op de website bovenaan op 'Upload photo'. In principe kan elke foto geupload worden maar voor het beste resultaat kun je het beste een afbeelding maken van 685 x 125 pixels.

Na een klik op de knop 'Render images' die aan de rechterkant staat komen er vijf afbeeldingen in beeld. Sla deze afbeeldingen op door met de rechtermuisknop op elke afbeelding te klikken en te kiezen in het menu voor 'Afbeelding opslaan als'.

Plaatsen

Ga daarna naar je pagina of je eigen profiel en klik rechtsboven op de blauwe knop 'Profiel bewerken'. Klik daarna in het vlak bovenaan de pagina waarin de tekst 'Voeg hier een paar foto's toe' staat en er opent een popup. Klik hier op het eerste grijze vlak om de eerste foto te uploaden en doe daarna hetzelfde met de andere vier foto's.

Als je klaar bent met uploaden klik op OK en de nieuwe banner staat bovenaan de pagina.

Lees meer over: ,