Een aantal recente wijzigingen en experimenten Facebook

Facebook heeft recent een aantal wijzigingen doorgevoerd in de desktopversie van het sociale netwerk, een klein overzicht van een aantal van deze wijzigingen hieronder.

Graph Search

Als eerste heeft Facebook het zoekveld bovenin gewijzigd. Hoewel Facebook nog altijd bezig is met het uitrollen van de nieuwe zoekfunctie naar alle gebruikers van het sociale netwerk worden er nog steeds wijzigingen doorgevoerd. Het betreft wel een kleine wijziging, waar het zoekveld eerst blauw was is deze nu geheel wit gemaakt. Het zoekveld valt nu deze wit is geworden een stuk beter op zoals hieronder in de screenshot is te zien.

facebook_zoekveld

Pagina's die niet zijn geclaimd

Facebook heeft een nieuwe mogelijkheid toegevoegd aan pagina's die nog niet zijn geclaimd door een beheerder. Als gebruiker kun je hier nu een profielfoto instellen door deze te uploaden of te kiezen uit een bestaand album. Het sociale netwerk hoopt dat gebruikers deze type pagina's vullen door bijvoorbeeld een categorie aan te geven, een website invoeren en mits relevant openingstijden toevoegen echter was het toevoegen van een foto tot op heden niet mogelijk. Toevoegen kan door op de grote thumbnail te klikken.

facebook_profielfoto_tb

Knop

In april dook er een experiment op van Facebook waarin een knop was te zien op elke pagina om snel een nieuw bericht te kunnen plaatsen. Het sociale netwerk blijkt nog steeds te testen met deze knop in een iets aangepaste vorm. Zoals te zien is in de onderstaande screenshot is de knop nu naast 'Home' geplaatst en is de tekst 'Post' toegevoegd. Op deze manier kan er op elk gewenst moment, ongeacht waar je bent op het sociale netwerk een nieuw bericht worden geplaatst vergelijkbaar met bijvoorbeeld Twitter of Google+. Het klikken opent een popup in het midden van het scherm met dezelfde mogelijkheden als het veld om een nieuw bericht te plaatsen boven het nieuwsoverzicht.

facebook_knop_bericht

Telefoonnummer

Met oog op beveiliging vraagt Facebook gebruikers om hun telefoonnummer in te voeren. Diverse gebruikers zien een gele balk bovenin met de vraag om een nummer in te voeren.

facebook_telefoonnummer

Menu iOS

Dan voert Facebook een klein experiment uit in de mobiele applicatie van het sociale netwerk voor iOS. Het gaat om een nieuw menu geplaatst aan de onderkant van het scherm. Hiermee kan snel het nieuwsoverzicht worden geopend evenals berichten en notificaties. Rechts staat een knop More. Hieronder een afbeelding van het menu.

facebook_ios_menu

Lees meer over: