Een aantal recente experimenten van Facebook

Facebook is momenteel met een aantal verschillende onderdelen aan het experimenteren waaronder het kunnen waarderen van locaties en het tonen van aankomende concerten.

Locaties waarderen

Als eerste test Facebook momenteel het kunnen waarderen van locaties, dit werkt op een vergelijkbare manier als het waarderen van applicaties. Diverse gebruikers zien momenteel een blok met als titel 'Rate these places' in de rechterkolom staan. In het blok worden een aantal plaatsen getoond die vervolgens gewaardeerd kunnen worden door een aantal sterren te kiezen per locatie. Een screenshot van het blok zie je hieronder.

Suggested Posts

Ondertussen test het sociale netwerk ook nog met een nieuw type advertentie. Diverse gebruikers van Facebook zien advertenties in het nieuwsoverzicht die voorzien zijn van het label 'Suggested Post', dit zijn berichten die worden getoond als er geen connectie is tussen de gebruiker en de adverteerder. Sponsored Stories bestaan langer maar worden alleen getoond als een gebruiker de pagina van de adverteerder heeft geliked of als een vriend van de gebruiker dit heeft gedaan. Met Suggested Posts kunnen adverteerders berichten promoten onder gebruikers die nog geen connectie hebben met het merk.

Aankomende concerten

Een ander experiment heeft betrekking op concerten. Diverse gebruikers zien een blok met 'Upcoming Concerts' in hun nieuwsoverzicht staan. Het lijkt zo te zijn dat de concerten die worden getoond gebaseerd zijn op locatie, interesses, beluisterde muziek en vrienden van de gebruiker. Het is niet duidelijk of dit momenteel beperkt is tot muziekconcerten of dat het sociale netwerk ook andere evenementen op deze manier aan het promoten is.

Collections

Recent was er een bericht over een nieuwe feature waarmee het sociale netwerk aan het experimenteren was, Collections. Facebook heeft nu het experiment afgerond en de feature is niet langer te zien maar zal uiteindelijk wel terugkeren. De feature met de Want en Collect knoppen is offline gehaald zodat het sociale netwerk dit verder kan ontwikkelen en ook kan klaarmaken voor mobiel, het is nog niet duidelijk wanneer Collections definitief zal worden gelanceerd door Facebook, mogelijk zal dit ook in een iets andere vorm zijn.

Lees meer over: ,