eBay koopt Magento

Roy Rubin, CEO van Magento Inc. heeft bekend gemaakt dat het e-commerce bedrijf is overgenomen door eBay. Het bedrijf had al sinds 2010 een belang in Magento van 49 procent waar toen 22.5 miljoen dollar voor werd betaald. Magento is het populairste open source e-commerce platform op dit moment. De ontwikkeling van de webwinkel software begon in 2007 en zeven maanden later verscheen de eerste bèta. De eerste officiële versie van Magento werd uitgebracht op 31 maart 2008 en een jaar later volgde Magento Enterprise, een professionelere oplossing specifiek gericht op grote bedrijven.

Wat de impact van de overname uiteindelijk zal zijn op klanten en partners is momenteel nog niet helemaal duidelijk maar in eerste instantie lijkt er niet veel te veranderen. Wel is duidelijk dat het bedrijf blijft opereren vanuit Los Angeles met Rubin en Yoav Kutner aan de leiding. Verder gaat het bedrijf ook gewoon door met de ontwikkeling van de Magento Community en Enterprise versies evenals het vrij recent gelanceerde Magento Go.

Het is uiteraard niet bekend hoeveel eBay op tafel legt voor het bedrijf. De verwachting is dat de deal in het derde kwartaal dit jaar helemaal wordt afgerond.

Lees meer over: ,