Easter Eggs Google vanwege Halloween

Easter Eggs Google vanwege Halloween

Google viert vandaag Halloween met een aangepast logo op de homepage van de zoekmachine maar daarnaast heeft het bedrijf nog een aantal kleine Easter Eggs verstopt.

Het gaat om Easter Eggs die helaas alleen werken in de Amerikaanse zoekmachine en te maken hebben met de Knowledge Graph (Kenniskaart). Wie zoekopdrachten gaat uitvoeren gerelateerd aan Halloween zoals Ghost, Witch, Skeleton, Zombie, Grim Reaper zal bijzondere informatie te zien krijgen aan de rechterkant naast de zoekresultaten.

In het geval van bijvoorbeeld de zoekopdracht Ghost zal Google aangeven dat om spoken te verslaan je het beste Peter Venkman en Ray Stantz uit de film Ghostbusters kunt bellen. Heksen zijn volgens Google het beste te verslaan door een emmer met water te gooien, de afbeeldingen worden getoond in de blokken zijn hetzelfde als gebruikt in het logo vandaag.

Een overzicht van alle Easter Eggs van Google bekijk je op deze pagina.

halloween_easter_egg_witch

Google Glass

Het team van Google Glass viert Halloween met een speciale video die online werd geplaatst op YouTube. Het gaat om de video Pumpkin Zombie waarin iemand is te zien die een pompoen aan het bewerken is met constant de bril van Google op zijn hoofd. Het resultaat mag er zijn en is een eng gezicht met op de achterkant de tekst Happy Halloween.