Easter Eggs Google: Een paasei in de zoekresultaten

Paasei GoogleHet is Pasen en dan mag een kleine verwijzing naar de Easter Eggs van Google niet ontbreken. In de afgelopen jaren werden er diverse Eggs verstopt door het bedrijf in de zoekmachine maar ook in diverse andere producten zoals Google Maps en Android.

De laatste Easter Egg van Google werd verstopt op YouTube gerelateerd aan The Harlem Shake. Door op de videowebsite de zoekopdracht 'Do The Harlem Shake' in te voeren zal eerst het logo links bovenin gaan dansen, na 15 seconden zullen dan alle onderdelen op de pagina met resultaten zoals alle afbeeldingen, titels en links plotseling mee dansen.

Een Easter Egg in de zoekmachine die nog steeds werkt is het uitvoeren van de zoekopdracht 'Do A Barrel Roll' waardoor de pagina met zoekresultaten zal draaien. Ook werkt de zoekopdracht 'Festivus' nog altijd evenals een aantal andere kleinere grappen verstopt door het bedrijf. Het volledige overzicht van alle Google Easter Eggs bekijk je hier.

Google Doodle

Vandaag geen speciaal logo op de homepage van de zoekmachine vanwege Pasen. Het bedrijf deed dit slechts alleen in 2000, toen werd het onderstaande logo geplaatst gekoppeld aan een klein spelletje. Dit spel was nog jarenlang beschikbaar maar is inmiddels offline gehaald door Google. In 2009 plaatste sociaal netwerk Orkut, ook eigendom van Google nog wel een aangepast logo op de homepage vanwege Pasen.

Paasei

Eigenlijk is het niet een echte Easter Egg maar Google kan op de pagina met zoekresultaten een ei tonen, of in dit geval dan een paasei. Dit kan door een bepaalde formule in te voeren waarna het onderstaande resultaat in beeld verschijnt. Het gaat om een geanimeerd ei, klik hier om deze zelf te bekijken op de pagina met zoekresultaten.

google_paasei_easter_egg

Lees meer over: , , ,