Earth-weergave (3D beelden) in Google Maps

Nieuw op Google Maps is de Earth-weergave, zojuist beschikbaar gemaakt waaronder op de Nederlandse versie van Google Maps. De Earth-weergave brengt in feite Google Earth naar Google Maps. Bovenin rechts is een knop 'Earth' toegevoegd waarmee je over kunt schakelen naar de nieuwe weergave. De knop vervangt de 'Terrein' knop die nu is te vinden onder de 'Meer...' knop.

Om over te schakelen naar de 3D-weergave is het vereist dat de Google Earth Plugin wordt geïnstalleerd voordat je de Earth-weergave kunt gebruiken.

Het vliegen over de aarde gaat op dezelfde manier als in Google Earth. Zoomen, het terrein kantelen, de weergave draaien, etc. is allemaal mogelijk. Aan de rechterkant worden diverse 3D suggesties getoond zoals de Sfinx in Egypte, de Eiffeltoren in Parijs, de Tower Brigde in Londen, de Mount Everest en de Golden Gate Bridge in San Francisco.

Online heb je niet de beschikking over de aanvullende lagen met informatie en andere opties zoals het plaatsen van Markers, afstanden meten, daglicht animatie, etc.

Lees meer over: , ,