Google Green website Earth Day 2013

Op de homepage van Google is het interactive logo in het teken van Earth Day 2013 nog te zien tot het einde van de dag en daarna zal deze weer verdwijnen. Wil je na vandaag nog even verder spelen met de doodle dan kan dat op deze pagina waar je ook alle andere logo's kunt vinden die Google heeft geplaatst in de afgelopen jaren vanwege Earth Day zoals het geanimeerde logo van afgelopen jaar toen een van de doodlers besloot om een eigen tuintje te gaan aanleggen op het hoofdkantoor van het bedrijf in Mountain View.

Google Green

Aanvullend op het logo van vandaag heeft Google een speciale website ingericht voor Earth Day. "Op deze Dag van de Aarde vieren we iets dat ons nauw aan het hart ligt, engineers. Of het nu een torenhoge populier is of een kleine paddenstoel; de natuur kan ons van alles leren. We kijken naar onze favoriete natuurverbeteraars om van ze te leren en om te bekijken hoe we beter met de aarde om kunnen gaan." zo staat direct op de homepage. Google promoot op deze manier diverse producten van het bedrijf zoals Google+ Communities, zoekfuncties zoals zoeken naar recepten en Google Maps.

De mooie kiekjes op de achtergrond zijn allemaal afkomstig van National Geographic. De website die ook in het Nederlands beschikbaar is kan hier bekeken worden. Klik daarna op de blauwe pijl onder de introductietekst om verder naar beneden te scrollen. Als laatste zal Google de komende dagen elke dag een Hangout On Air sessie organiseren die gaan over milieukwesties. Vandaag heeft de eerste live Hangout al plaatsgevonden met onder andere Nasa en onderzoekers van National Geographic. In de komende dagen zullen onderwerpen zoals schoon drinkwater nog aan de orde gaan komen in de live Hangouts.

google_green_website

Lees meer over: