Earth Day 2013 logo van Google (Dag van de Aarde)

Earth Day 2013 logo van Google (Dag van de Aarde)

Vandaag viert Google op alle homepages Earth Day, oftewel de Dag van de Aarde die jaarlijks valt op 22 april. Earth Day is bedacht om mensen te laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de wereld. John McConnell was degene die in 1969 kwam met dit idee tijdens een conferentie van UNESCO in San Francisco. De eerste keer dat Earth Day werd uitgeroepen was op 21 maart 1970, het begin van de lente. Het was de Amerikaanse Senator Gaylord Nelson die opriep om jaarlijks een dag van de Aarde te organiseren op 22 april, in 1970 deden 20 miljoen mensen hieraan mee. Deze dag was in eerste instantie gericht op de Verenigde Staten, in 1990 zorgde Denis Hayes ervoor dat de dag internationaal ging door in 141 landen evenementen te organiseren. In Nederland vertegenwoordigt de Stichting Dag van de Aarde de Earth Day Association.

Interactief logo

Google viert de Dag van de Aarde al sinds 2001 en er werd voor het eerst een interactief logo in 2011 geplaatst. Voor het logo van afgelopen jaar gingen de Doodlers een stapje verder door daadwerkelijk bloemen te gaan planten en hier foto's van te maken. Het logo van dit jaar is ook interactief en bijzonder uitgebreid. Door op de zon te klikken wordt de animatie gestart en vervolgens komen alle vier de jaargetijden voorbij. Zodra de zon onder is komt de maan tevoorschijn die constant dient als een pauzeknop. Door op de twee bergen te klikken komen beren tevoorschijn en ook op de bloemetjes die links staan kan er geklikt worden. Door op een wolk te klikken laat je het regenen, waaien of sneeuwen afhankelijk van of het op dat moment lente, zomer, herfst of winter is. Tevens zullen er in de lente blaadjes verschijnen aan de drie bomen die in het logo aan de rechterkant staan.

Het logo werd gemaakt Leon Hong in samenwerking met Kris Hom, Mark Ivey, Greg Capuano, en Ryan Germick. Ryan Germick is het hoofd van het team Doodlers werkzaam bij het bedrijf. De doodlers kregen daarnaast ook nog advies van leraar Juan Fernandez.

Alle Earth Day logo's sinds 2001

Hieronder zie je een video van de doodle in actie, op deze pagina bekijk je een overzicht van alle logo's geplaatst door Google vanwege de Dag van de Aarde sinds 2001 waaronder het bijzondere logo van afgelopen jaar, het interactieve logo uit 2011 en de logo's uit 2008 en 2009 waar een Triforce (Easter Egg) in werd verstopt door de doodlers.

Samen met het logo heeft Google ook een checklist gemaakt die je zodra je het logo verder gaat uitproberen kunt gebruiken om alle verschillende onderdelen te spotten. De checklist zie je hieronder. Zo vink je hier af zodra je alle dieren hebt gespot en alle jaargetijden hebt gezien. Door op de wolken te klikken laat je het regenen of sneeuwen.

earth_day_2013_checklist

Lees meer over: ,